Richard III

Jeugdtheater

Richard III, Poldertheater, 2015

 

Richard, hertog van Gloucester, is ambitieus. Meer dan ambitieus zelfs. Hij wil de koning zijn. Maar er zijn meer kapers op de kust. Zijn oudere broer Edward zit op de troon. Dan is er ook nog zijn broer Clarence. En de prinsjes, Richards neefjes, de zonen van de koning. De eigenwijze lords Rivers en Hastings die alles beter weten. Queen Elisabeth en de vroegere Queen Margaret, de vrouwen die aan vele touwtjes trekken. Anne met wie hij wil trouwen, maar hij heeft wel net d’r man en d’r schoonvader vermoord. O… en dan is er ook nog zijn moeder. Aan alle kanten zijn er tegenstrijdige belangen. Hoe kan Richard, lelijk en gebocheld, in deze chaos ooit komen bovendrijven?

Richard III, de klassieker van William Shakespeare, maar dan helemaal van deze tijd. Met een indringende mix van moderne en ouderwetse tekst, beweging en popmuziek én twaalf talentvolle jonge spelers.

De voorstelling is geïnspireerd op populaire series als Game of Thrones en House of Cards. Een verhaal over het verlangen naar macht en charmante, corrupte leiders. Over hoe de beelden die we in de media te zien krijgen, niet altijd de hele waarheid vertellen. Leren we van de geschiedenis, of zijn we gedoemd onze fouten te herhalen?

 

Regie: Rina Mushonga en Marleen Kruithof

 

https://www.poldertheater.nl

Category Jeugdtheater

Hiervoor heb ik het toneelbeeld en de kostuums verzorgd. Foto's: Udo Thijssen

Share

Related Projects

Overview