Sultan in de maan

Geen categorie

Udo

07 feb
2020

Wow, wat ga ik meewerken aan een bijzondere voorstelling. Theater Walhalla in Rotterdam maakt in de regie van Khouloud Zaher ‘Sultan in de Maan’. Wanneer de bevelhebber van het Franse leger in Marokko sultan Mohammed V het bevel geeft alle Marokkaanse Joden gevangen te nemen, om daarna verscheept te worden naar de Duitse concentratiekampen, moet de sultan een beslissing nemen. Hij realiseert zich dat hij een kant moet kiezen. Hij kiest voor zijn volk. Zijn boodschap aan de Franse bevelhebber is: “in Marokko wonen geen Joden. Hier wonen uitsluitend Marokkanen. Ik neem niemand gevangen.” Hiermee redde sultan Mohammed V het leven van 250.000 joodse Marokkanen.

https://www.theaterwalhalla.nl/voorstelling/sultan-in-de-maan/

Recent Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts

19 november 2018

Orlando van Poldertheater, Parsifall van De Jonge Republiek ism Tryater, Het Boompje van Alle Hoeken van de Kamermuziek en de…

30 maart 2017

Sssssst!

Theatermaker Lieke Benders opende in januari 2017 een stiltelab in Klooster Wittem. Hier onderzoekt ze samen met kunstenaars, wetenschappers en anderen…